Emmpluttens visdomsord

Sommar , sommar , sommaar ! Tjoohoo , sommarlov och livet leker ! Bara två år kvar nu, som vi så glatt blev påminda om av alla studenter i fredags. Men två år går både betydligt långsammare och snabbare än man kan tänka sig. Det vi inte får glömma är att leva i nuet. Studenten kommer, men det går inte snabbare för att man bara går och längtar om den frihet det innebär, precis som det inte går långsammare om man skulle fasa för den osäkerhet det innebär.

Sommarlovet är här, något som inte går annat än njuta av. Så mina första visdomsord här blir enkla; lev i nuet. Drömmar och minnen är ett måste, men lev inte på minnen eller drömmarna om framtiden. Det är i nuet du skapar dina framtida minnen, som du kommer att drömma om senare i framtiden. För framtiden kommer, oavsett vi vill det eller inte. När vi sitter där om sextio år och tänker tillbaka på livet, kommer vi minnas alla roliga stunder vi hade, allt vi gjorde men också ångra det vi inte gjorde. För allt jag hittills i livet ångrar är saker jag inte gjorde när jag var liten, tillfällen jag inte tog i akt, som nu är för sent att göra något åt.

Lev i nuet, ha roligt och se till att ta vara på dina chanser - samma ögonblick kommer inte tillbaka. Det är ditt eget liv och ingen annan än du själv bestämmer över det, så se till att alltid göra det bästa av situationen. Ha kul och ställ inte alltför höga krav på livet, för det är till största delen du själv som bestämmer hur det går. Gör alltid ditt bästa och var nöjd med det , mer kan du ju inte göra. Glöm inte bort att tänka efter hur bra du egentligen har det. Tyck inte för synd om dig själv , visst kan man vara nere ett tag , men det löser inga problem. Om du behöver det, var ledsen eller arg ett tag, men glöm inte bort att rycka upp dig, för jag är övertygad om att man är ungefär så lycklig som man bestämmer sig för att vara - och lyckligast är man om man lever i nuet ;)

RSS 2.0