Ta det med en nypa salt!

  

Japp blev en hemma-dag idag också. Myspys. Långpromenad till skogen bortom bergen o blå lagunen. Årets första dopp! Iaf för fötterna , sedan blev det lite isigt. Men nemo vågade nästan blöta ryggen när han sträckte sig efter pinnen, den lilla fegisen.

Det finns en anledning till att jag inte är mycket för msn o sånt. Det är ju så lätt att feltolka saker. Och ironin hörs inte, och jag är ju rätt ironisk av mig liksom..

Nej men det där med att feltolka, jag kommer ihåg nån som berättade om sin tjejkompis. Hon snackade med nån kille på msn, som hon inte kände så bra. De snackade om glass eller nåt sånt, o hon skulle säga " jag älskar det" men råkade skriva "jag älskar dej" iställer. Oupsidejsi. Inte nog med det. Hon skulle rätta till det, och skrev då: "jag menar det". Snacka om att det kan feltolkas!

Kanske är samma grej med bloggar, jag menar en skrift tolkas ju alltid olika. Ni får gärna tolka mina djupa texter så som ni själva behagar. Skriver jag t.ex. "Jag äter spaghetti", så kanske ni tror att jag äter spaghetti, eller så tror ni att jag ljuger. Ni kanske tror att jag använder metaforer för att jag inte har duschat på länge så att mitt hår är fett och äckligt , nästan som spaghetti. Det får ni gärna tro!

Det jag vill säga är att ofta skriver jag lite ironiskt, så glöm inte att ta saker lite med en nypa salt ;)

Snart så

Då blir det grönt o fint igen , som it's supposed to be , liksom :)


Raggningsknep

För nån dag sen, kan ha varit i fredags, kollade jag på tv. Blippade runt lite o kom till något på ettan eller tvåan där Måns Zelmerlöv visades. Jag är absolut inget sånt där fan som tycker han är sååå snygg, men jag tittade en liten stund iaf.

Måns gav sitt bästa raggningstips, haha. Satt o snacka med två pers, satt bredvid den han skulle stöta på men snackade mest med den andra. Så började han dra fingret längs armen på den där personen tills de började hålla handen. Funkar på benet också.

Haha den va lite klockren, för hur många killar kör inte med det egentligen?

Jag är cool

Enligt killen med väskan, ni vet han från talang, så är jag cool. Då tänker du förstås: Emma , det har jag redan konstaterat, alla vet att du är cool. Och det är ju så sant så!

                                        

Men anledningen till att han, killen med väskan från talang, sa så är för att jag varken är döpt eller vill gifta mig eller begravas i kyrkan (eller på kyrkogården heller för den delen).

Det trodde jag var vanligt, trodde inte nån ville det längre typ, men tydligen vill de flesta faktiskt göra det. Förstår inte varför? Kyrkor är tråkiga och gråa och de enda minnena från kyrkor jag har är sega julspel, påskspel och liknande där man bara satt och väntade på att få gå hem igen. Visst, kan hålla med om att vissa kyrkor kan vara lite småcoola och mäktiga när de är sådär gigantiskt stora och så, men fina ? Nejnej.

Jag vill gifta mig utomhus! Och jag vill begravas borgerligt! Mycket mysigare :) Om det kan vara mysigt att vara begravd, det har jag lite svårt att sätta mig in i , har aldrig provat liksom. Men kan tänka mig att det kan vara lite mysigt iaf, att hela tiden få vara typ utomhus och samtidigt bara chilla. Det jobbiga skulle ju vara den där instängda biten, det kan jag ha lite svårt för. Men men den som lever får se (ha-ha).

Men nu mina damer och herrar, är klockan nästan tolv och det är lördag. Alltså ska jag inte gå och lägga mig. Jag ska däremot smita ifrån datorn nu.

Om..

Om jag vore en sån där bloggare ..

.. skulle jag skriva att klockan imorse ringde 06.14, och att morgonrutinerna flöt på som alltid, exakt likadana vilket innebär att jag även imorse fick bråttom, men hann precis in till franskan. Skoldagen var seg och tråkig som alltid, och jag längtade mest ut i solen.

Jag skulle också berätta om hur duktiga Karro, Lovisa och jag var när vi sprang coopertestet bara för att träna på det, efter att vi haft idrott i squash-center. Därefter gick vi in till stan i idrottskläder (oh gud så pinsamt!!!^^) och därifrån tog jag bussen hem.

Till sist skulle jag skriva att jag nu ska äta något för att sedan cykla iväg mot jägarvallen och fotbollsträningen.

Och så skulle jag avsluta med något i stil med : "Puss på er älsklingar, ha en fortsatt härlig dag!"


Det skulle jag ha gjort. OM jag vore en sån bloggare.


Foton

Bilder från 10/4 09 i skogen bortom bergen och äppelträdgården :)

   



    




Lite pics från påsk :)

  


HJÄLP och AJ!

De har kommit tillbaka! Akta er, rädda sig den som kan! Skräcken är obeskrivlig! Förföljelsen har åter tagit fart! Hjääälp! Usch jag gillar inte de där läskiga feta slemmiga paddorna!! De förföljer mig och de hoppar emot mig med bestämda "splasch", helt oberörda av den stora tunga människan som skulle kunna trampa ner dem. Alltså bara tanken på dem får mig att rysa, usch! Såg två stycken nyss, på väg hem från träningen. GAAAAH, bort med dem!

Jag ska starta ett parti, BORT MED PADDORNA! är ledorden!

Och apropå saker jag ogillar: Jag vaknade imorse o kände att jag hade ont på magen. Japp, magen. Typ som ett blåmärke fast det inte är blått liksom. Fattade ingenting. Sen kom jag på det. Spelade match igår, vann btw mot boxholm med 3-1 vilket = vidare i ÖEB-cupen (elr vad den heter?).

Det var en jävla tjej där som nöp mig i magfläsket. Det var inte skönt. Naglarna rätt in bara. AAJ! skrek jag då, och hon släppte ju iaf. Men hon höll tydligen på o nöp flera tjejer, men domarn såg ingenting. Li fick dock damp på henne, haha rätt fan! Visst att man kan köra lite småfula knep nångång, men va fan nypas i magen?! Tossigt värre alltså.

Allt för mig , tack o hej!

Bajs

Kan någon förklara för mig varför det i NE och wikipedia står att kompatibilister menar att den fria viljan och determinismen är förenliga, när vi har fått frågan: Finns det enligt dig någon särskild anledning till att kompatibilister inte vill tro att allt är förutbestämt?

Kompatibilister tror ju på determinismen, alltså att allt är förutbestämt?! JAG FATTAR INGENTING, tycker inte om filosofi ÖVERHUVUDTAGET! Bara flumflumflum!!!


Förresten, kan inte lägga in bilder, nåt fel, så bloggen är lite tråkig för tillfället. Ber så mkt om ursäkt för detta, ska rätta till det så snart jag kan ;)

Ett år närmare ...

pensionen! Haha , bara 47 år kvar nu alltså, tänk vad tiden går!

Tänk att lilla spinkiga emmplutt blivit stor och ospinkig, det kunde man inte tro för tolv tretton år sedan minsann. Så mkt minnen man hunnit samla på sig under åren, helt sjukt egentligen hur mkt som får plats i den lilla hjärnan. Men dom minnena ska jag inte dra här , skulle bli på tok för långt!

Så jag säger bara som evert taube: Så ta med glädje ditt jobb fast du lider, snart får du vila för eviga tider. Men inte hindrar det alls att du är glad och ger hals, så kläm nu i med en verklig sjusjungande vals! Det är ju rasande tur att du lever, min vän, och kan valsa omkring uti havanna!

Doggies

Min hund är helt otrolig. Han lär sig så snabbt! Och inte nog med det, han lär mig en massa hela tiden. Varje promenad får jag lära mig något nytt, inte bara om honom eller hunduppfostran, utan även om mig själv. Jag märker på Nemo när han inte lyssnar på mig, och först då märker jag att jag själv är irriterad eller frustrerad.

När jag lugnar ner mig själv märker jag direkt hur han blir lydigare igen. Helt otroligt! Det är så kul när man hela tiden får lära sig nya saker, varje promenad blir liksom lärorik, och ännu roligare är det när man märker vilka framsteg vi gör tillsammans. Jag har tränat Nemo på att bli bättre att ta kontakt när vi möter andra hundar, och det märks verkligen skillnad.

Visste du att:
- när en hund gäspar eller slickar sig om nosen säger den att du ska coola ner dig? Samma sak gäller när hunden vänder bort huvudet.
- när en hund nosar på marken i närheten av en annan hund säger den att den är snäll?
- när en hund går en långsam cirkel emot dig känner den att du är arg på den, och visar sig underlägsen?
- när en hund juckar mot dig, lägger upp tassen på dig eller går före dig utan tillåtelse vill den dominera dig?


Gäspningar och slick om nosen är s.k. lugnande signaler hos hunden. Nemo gillar alltså inte att jag håller om honom sådär (vilket jag vanligtvis inte gör. Bara så ni vet.).


RSS 2.0