Tänk positivt

Tänk positivt. Det är mitt motto. Jag brukar faktiskt vara ganska bra på det. Jag tror nämligen att vi till stor del själva kan styra våra tankar. Om man går in med inställningen att något kommer att vara kul, så blir det oftast det. Detsamma gäller människor. Om man utgår ifrån att alla människor är schyssta, så är de flesta också det. Sedan kan man självklart inte tycka att allt är roligt att göra, och man kan inte älska alla människor, men man kan ge allt en chans.

ÄNTLIGEN LOV!

Idag har pappa och jag varit runt i typ hundra olika affärer som säljer tapeter, golv och möbler. Vi var bl.a. på Ikea. Haha , vi är nog de enda som går runt och tittar på ikea, en lönehelg, i kanske 45 minuter, utan att ens köpa något. Och när vi sedan skulle till maxi märkte jag hur lika vi är på vissa saker. Haha, vi skulle ha varsin tandkräm. Först kollade jag, läste på baksidorna på några olika och stod och funderade, man vill ju välja den bästa liksom. Sedan när pappa kom dit gjorde han samma sak. Det tog säkert någon minut bara att välja tandkräm.

Så ni som alltid klagar på att jag är seg och har beslutsångest, jag vet i alla fall var jag har fått det ifrån. Man kan ju inte bara köpa något på måfå, då kan det bli fel, och det går icke för sig ;P haha.

Men det där med beslutsångest är faktiskt lite jobbigt, för det är inte så att jag står och funderar på vad jag ska köpa bara för skojs skull. Jag kan verkligen inte bestämma mig, och jag vill inte välja fel. Det kan handla om att köpa tandkräm, det kan handla om vad jag ska ta på mig, vilken väg jag ska gå eller vad jag ska göra. När jag väl har bestämt mig då är jag verkligen bestämd, och vissa grejer går hur snabbt som helst att bestämma, men andra grejer känns som att de är lika bra eller roliga och då tar det bara stopp. Jaa, jag vet inte vad jag ska göra åt det heller , men det får väl fortsätta så, det finns ju faktiskt värre saker här i världen.

Kom och tänka på en annan grej med mig också när vi var på ikea. Hur himla kräsen jag är. Vad vi än kollade på, det fanns inte mycket jag tyckte var fint. Och när jag tänkte efter är jag lika kräsen när det gäller allt. Möbler, kläder, mat, killar, allt ! Undantag kan väl vara film och musik, där kan jag tycka om rätt mycket olika saker. Så länge det inte blir för gullepluttigt :P Men det är också väldigt jobbigt, att aldrig hitta något som passar en. Visst, man ska inte nöja sig med första bästa, men jag menar det skulle ju vara kul att någon gång hitta något som man gillar och sedan kunna bestämma sig för att köpa det.

Jaja , nu ska jag inte klaga, det är höstlov och jag njuter fullt ut ! Har nog aldrig behövt ett lov mer än nu, och det är så himla underbart att slippa tänka på skolan!


RSS 2.0