Sånt händer inte

I fredags begav sig tre killar från spot x för att testa lyckan i Byron Bay. På lördagsförmiddagen paddlade de ut för att surfa vid stranden Tallows. Det var stormvarning ute till havs och hela vår kust hade enorma vågor. Vår strand Arrawarra var relativt skyddad då vågorna kom söderifrån och vi har en udde där, men Tallows hade desto större vågor och frånlandsvinden var kraftig. 

Killarna fastnade i en ripström, det som för vattnet ut till havs igen. En av killarna lyckades paddla hela vägen runt udden till nästa strand. Den andra killen kunde klättra upp på en klippa med brutet revben. Den tredje killen försvann och vi har inte sett honom sen dess. 

Vi har bara känt varandra i knappt två månader men när man bor isolerade på ett läger tillsammans blir man tajta ganska snabbt. Speciellt med en person som alltid är glad, håller låda och drar roliga historier. 

Jag var tvungen att komma bort från campet och åkte till Byron. Jobbar för samma surfskola med att ta foton precis som innan. 

När vi kom hit i måndags träffade vi killarna som var med Stuey när det hände. Vi hade en minnesstund i havet när alla paddlade ut på sina brädor, bildade ring och slängde blommor i mitten. Så skickades en flaska Jameson runt och alla tog en klunk. Han var irländare och den irländska whiskeyn var hans favorit. Solen kom fram mellan molnen och det var väldigt fint. Några personer stannade en stund och surfade i stueys minne. 

Det hela är så otroligt overkligt. Sånt händer inte någon man känner. 

RSS 2.0