Glömsk? Jag?

Det kan jag väl aldrig tro. Danni hade bal igår. Jag glömde äta innan, vilket betydde hungrig mage. Jag glömde ladda batteriet till kameran, vilket betydde inga bilder utanför. Tur att man har vänner med kamera, snälla vänner som förhoppningsvis vill skicka bilderna , eftersom jag lovade danni att ta kort.

De kort jag hann med att ta kommer läggas in här när tiden är inne för det, det vill säga när jag kommit ihåg att ladda kameran o när jag kommit ihåg att lägga in bilderna i datorn o när jag kommer ihåg att jag ska publicera dom här. Mycket att komma ihåg känner jag.

Självklart glömde jag igår att lägga in mina böcker och stolsdynor i förrådet innan jag åkte. Efteråt bar det av till landet. Tur att man har snälla grannar som messar och lägger in grejerna i förrådet och också stänger dörren dit, vilket nån iddi även glömt att göra. Undrar vem som kan vara så glömsk?!

Och apropå att glömma saker. Jag glömde alla skolböcker hemma, vilket betydde att jag inte kunde plugga nåt på landet. Ibland är det skönt att vara glömsk!



Kände att bilden passade in.

Lilla Landet Lagom

Oj vilken härlig dag! Sitter och njuter i solen! Fast just nu blev det en minipaus då, skulle hjälpa pappa med en lottorad så han kan vinna 120 miljoner till mig.

Igår hade vi lagfest hos ida. Hur kul som helst, diggar de där tjejerna starkt! Efteråt gick vi lite äldre ^^ ut på Platå, skojskoj! Helnykter kväll för mig, riktigt skönt att må bra idag och kvällen blev väldigt billig: 120 spänn, då är taxin hem inräknad! :) Det gillar vi!

Blev lite tossiga diskussioner som jag inte tänkte skriva om här, men en grej vi snacka om är lite intressant. Svenska kulturen. Lilla landet lagom. Jante-lagen: du ska inte tro att du är nån! Vi svenskar är ju ganska osociala. Vi skulle aldrig nånsin sätta oss bredvid en okänd person på bussen och börja snacka. Vi ska inte vara för mkt, vi ska inte sticka ut, vi ska vara sådär lite lagom hela tiden, utan att märkas, go with the flow liksom.

Det suger. Vi vill gärna, men vi är för stela, för rädda, för tråkiga, nånting. Svenska samhällets normer, hur ska de ändras? Knepigt, för även om vi inte gillar det skulle vi ju ändå tycka att en person som satte sig bredvid oss på bussen och började prata skulle vara konstig och antagligen skulle vi känna oss väldigt obekväma i den situationen.

Det här ska för övrigt vårt PA handla om i höst. Vi ska göra såna här saker, som att sätta sig bredvid nån annan på bussen och börja snacka med den, för att se hur folk sedan reagerar. Det ska bli så sjukt kul, och spännande att se resultatet.

Avslutar med en liten uppmaning (som jag antagligen inte ens själv kommer följa): Skippa stelheten! Det blir så mkt roligare, och att träffa nya människor är ju sjukt kul och man får höra så mkt roliga historier och får nya perspektiv på saker och ting, tokskoj!

Mord!

Ja, nu kanske man borde skriva nåt om mordet som skedde här in lambotown. Första man hör när man sätter på radion på morgonen: Polisen i Linköping letar efter nån mördare som mördat en kvinna i lambohov. Oj, tänkte jag. Jag lever väl ? Japp, det gjorde jag. Blev lite orolig där ett tag.

Och ingen man känner heller, måste erkänna att det är jäkligt skönt även om det såklart är hemskt. Undrar om grabben de anhöll är den som ryktet säger?

Lite tossigt att det hänt så himla nära, jag menar jag cyklar genom den där tunneln till och från träning två gånger i veckan och vi brukar gå där när vi är ute och går. Fast det kanske danni inte kommer våga nuförtiden? :P

Ändå känns det för overkligt, mer som vilken kriminalfilm som helst. Man blir inte så berörd liksom. Sjukt egentligen, tv kanske gör en helt avtrubbad?

Champions League-vinnare!!

Varning för känsliga läsare. Följande inlägg kommer enbart handla om fotboll och det är skrivet ur en väldigt subjektiv synvinkel. Kan komma att bli ganska tråkigt för er att läsa, men jag måste få skriva av mig mina känslor! ;D


2-0!!!! TOTALLY FUCKING AMAZING!!! :D:D:D Asså jag finner inga ord, Barca är CL-vinnare!! Så himla glaaad är jag!

Och vilken match! United inleder starkt, första 9 min är jag riktigt orolig. Sen gör Eto'o 1-0 och därefter dominerar Barca hela matchen igenom. Underbart! Messis 2-0 mål i 70:e matchminut är helt otroligt, nickar in den på ett inlägg från xavi, bara helt makalöst!

Jag är i extas eller vad det kallas. Kunde inte sluta garva efter målen, underbart! Haha jag vet det låter skittöntigt, ja menar det är ju bara fotboll, men man kan verkligen slukas upp av det! :D

Nu känns inte franskaprovet imorrn lika viktigt längre, kan få gå åt helvete vilket det känns som det kommer göra, jag är liksom för glad för att bry mig! :D

Nu måste jag se prisutdelningen, tjingtjong!


Ikväll gäller det!

Idag är det blåsigt värre. Älskart! :D Och det blir ju så fina vågor på fälten! :D

Tänkte jag skulle måla naglarna i någon tokigt rolig och glad färg, som "matchar min personlighet" liksom :P haha. Men glömde bort min fina tumnagel. Efter tre överstrykningar lyste det blå ändå igenom så fint.





Ikväll gäller det , Barca kan ta CL-guld och därmed vinna tre titlar den här säsongen! Det skulle göra dem till världens bästa klubblag! Jag tror och hoppas på dem, verkligen, men är riktigt nervös faktiskt! Saknar ju ändå båda ordinarie ytterbackarna samt två mittbackar. Kan bli tufft, men jag håller tummarna, stenhårt!

Nej , nu ska jag ta och äääta :D yummie ! Sen blir det promenad i mitt favoritväder :D

Tips från coachen

Undvik att nysa när ni borstar tänderna. Det kan sluta illa.

Uppe med tuppen

Japp, här sitter jag med sovmorgon och allt. Har precis gjort klart power-point-redovisningen om kamphundar som jag ska ha idag. Enda lektionen, tjooohoo! :D

Har sovit kanske fem timmar, kunde inte somna om när jag vaknade imorse, har väl aldrig hänt förr. Men blir nog att sova lite till innan skolan börjar tror jag.

Här kommer en bild från studentskivan i fredags, erkänn jag var cool zebra ? :D





Nähä, sova-dags! Tjoflöjt!

Sköningar



Asså hahaha , dom är ju för skööna! :D Kolla in frillan ;)

Beslutsångest

Jag hatar att aldrig aldrig kunna bestämma mig för någonting. Det är pissjobbigt. När jag väl bestämt mig är jag jäkligt bestämd, men vägen dit är ett helvete. Uschaan, ibland blir jag inte klok på mig själv o min velighet alltså. Va ska vi göra? Vet int. Hitt på nåt.

Nu lät det ju lite överdrivet förstås. Det är inte så att jag går runt och velar om allt. Ska jag äta, ska jag inte äta? Oj vad dåligt jag mår, jag kan ju inte bestämma mig. Nejdå. Förresten så äter jag alltid i de situationerna. Nej, men vissa situationer blir alltid lite förstorade just för att jag inte kan bestämma mig. Vad flumflum jag var nu kände jag.

Nej, det blev för allvarligt. Jag får ta och lätta upp stämningen. Hm knepigt. Jo, något TOKROLIGT, verkligen:



Haha, nej jag bara skoja det var ju inte ens kul. Men hjärnan funkar inte längre. För mkt tankar för sent på dygnet. Jag får gå ut på taket och rensa tankarna helt enkelt.

Tjing!

Happy birthday

Min älskade lilla tosseboll , grisen (nemo), fyller hela 5 år idag ! Känns som igår vi fick hem honom , den lilla electricabollen med dumbo-öron som hela tiden körde fullt ös - medvetslös. Vi kunde inte ha fått en bättre hund och efter omständigheterna hade vi ju extra tur! Han har verkligen lärt mig mkt om hundar den här lille skiten, me like him!




Även ett grattis till will spirit , så inte linsod blir ledsen ;)

Larv



En larv. Vad larvigt!

Jocke-special

Efter allt hans tjat kommer nu en jocke-special. Det här är berättelsen om min gode vän joakim arnåsen. Tingeling, Toto, Hajen, Jockejävel - kärt barn har många namn.

Detta är den omtänksamme och glade grabben som alltid är snäll och trevlig mot alla. Han tycker att alla människor är lika värda, oavsett kön eller ålder, och är väldigt engagerad i jämställsarbeten. Han har lätt att erkänna när han har fel i diskussioner. Han är den där ordningssamme grabben som alltid tar hand om andra och aldrig dricker.



HAHA. Nej, jag bara skoja.

Ni som känner Jocke vet ju att han kan ha sina tjurskalliga dagar när han är otrevlig mot de flesta. Han kan vara väldigt dryg och enligt Jocke är män bättre än kvinnor, och de bör därför ha högre lön. När han diskuterar brukar han säga sin åsikt och sedan sluta lyssna eller gå sin väg. När han märker att han börjar förlora diskussionen kan man inte alltför sällan höra frasen "Tror du jag bryr mig eller?".

Jocke tycker det är roligt att provocera de som har lätt för att bli arga.

Att åka skidor, det måste jag erkänna att Jocke är ganska bra på. Och dricka öl, jäger och andra alkoholhaltiga drycker. Det vet vi ju alla att Jocke tycker om. Det är då hans lite mer sentimentala sidor kommer fram.

Jocke har bestämda åsikter om saker och ting. Jämställdhet har jag ju nämnt. Åldersskillnader är en annan sak. Han tycker inte om när en 20-årig kille blir tillsammans med en 15-årig tjej. Däremot har han inget emot tjejer födda 93 ;)

Men Jocke kan också ändra sina åsikter. Jag kommer ihåg när jag köpte min peak-jacka för drygt tre tusen. Det var i nian tror jag. Jocke tyckte det var stört att köpa något så dyrt bara för att det satt ett litet P på. Tre veckor senare kom han med en egen peak-jacka som jag har för mig var ännu dyrare.

Sedan på högstadiet brukade han driva med de som lyssnade på Kent och Lars Winnerbäck. I ettan började han älska dem.

Men Jocke kan vara rolig också, speciellt när hans blåsta sida kommer fram. I nian berättade marran om när hon och hennes syster kollade på en reklam med några bondgårdsdjur i en bil, bl.a. en ko. Marrans syster frågade: Hur har de fått in kossan i bilen? Jockes kommentar: Hade bilen tak? För isf skulle man ju kunna lyfta in kon?

Jaa, det var lille Jocke det. Men nu ska jag inte vara orättvis. Jocke kan vara snäll också. Om han anstränger sig. Under utpressning. ;)

Funderingar och tankar

Varför säger man yes box (=ja låda)?

Det är väldigt jobbigt att borsta tänderna när man har hicka.

Varför är folk rädda för små ofarliga insekter?

Varför kliar det i halsen när man är förkyld och ska sova, så att man bara vill stoppa in handen och riva sönder insidan av halsen?

Skolbussen är inte den roligaste bussen att åka efter en lång och trött skoldag.

Bamse är helt klart narkoman. Han är ju beroende av sin honung som gör honom stark.

Vad har dubbelhakan för funktion egentligen? Den bara är ju där, går inte att träna bort den men den hjälper väl inte till på nåt sätt?

Vårväder

Hade glömt skolan och allt vad det innebar. Joel påminde mig dock när han sa att vi ska ha franska nationella muntligt imorrn 8.15. Tjoohoo.

Känns annars som jag redan tagit sommarlov. Och imorse/förmiddags var vädret finfint, så bidde promenad med min nikonkompis (lovisas uttryck, ursäkta om jag lånar)











Fler bilder

Nu har natta lagt in sina bilder så här kommer några fler snodda bilder ;) Enjoy!


Valborgsbilder

Sprang coopertestet idag på idrotten. 8 varv runt fotbollsplan på 9.40. MVG var 9.30. Men hon sa runt 9.30, så kanske slipper göra det fler gånger. Kändes dock som att jag kunnat göra det lite bättre men men jag är sjukt nöjd! Tack för att tove sprang bredvid iaf, hade nog gått sämre annars! :)

Hungrig som jag var när jag kom hem blev det först en tallrik kyckling o ris, sedan efterrätt i form av tacos, mohahah. Måste ju äta när man jobbat så hårt. Har dessutom träning ikväll. Men glöm inte att tacos ska inte ätas i såna där mjuka grejer, tortillas elr vad det heter ?

Nej cheese-chips ska det vara !! :D Då är det som godast ! Så anteckna det nu för det är värt att kommas ihåg. Kan man säga så ? Kommas ihåg. Jo nu kan man det iaf, för jag gjorde det ju precis :)


Man ska aldrig lova något man inte kan hålla. Jag brukar alltid hålla mina löften, men jag glömde. Tyvärr. Men här kommer iaf lite pics från Valborg (snodde två, hoppas det inte gjorde nåt?):


Look, the baby's talking!

Kommer ut ur dörrn, på väg ut med nemo.

Liten tjej: Vill du leka med mig?
Emma: (Låtsas inte höra)
Liten tjej: Vill du leka med mig? Vill du leka med mig?
Emma: Hinner tyvärr inte. Måste gå ut med hunden. (Väntar utanför danni på att hon ska komma ut.)
Liten tjej: Kan du hjälpa mig upp (i gungan)
Emma: (Låtsas inte höra)
Liten tjej: Kan du hjälpa mig upp? x3
Emma: (Mumlar något obegripligt)
Liten tjej: Får jag klappa din hund?
Emma: Ja visst.
Liten tjej: Det finns en på mitt dagis som heter nina.
Emma: Jaha.
Liten tjej: Det är min dagisfröken. Så finns det en som heter leo, o några elin. Det finns två elin, en vuxen och ett litet barn.
Emma: Där ser man.
(Något pinsam tystnad. Emma tänker: Danni, kom och hjälp mig!!)
Emma: Var bor du då?
Liten tjej: I linköping. Det är inte så långt här ifrån. (Hon bor två hus bort.)
Emma: (Kan inte riktigt hålla sig för skratt) Nej det är ju inte det.

Sedan blev jag räddad av danni och ungens pappa, puh. Ansträngande samtal.

RSS 2.0