Cykelfärden hem

Oj oj oj , blåsigt. Oj vad blåsigt. Jobbigt. Uppförsbacke. Ännu mer blåst. Tung väska på pakethållaren. Motvind hela vägen. Och en kissnödig emmplutt. Mysig hemresa ;)

Ordning och reda pengar på fredag

Det är inte alla som har sina vhs-filmer i bokstavsordning, sina dvd-filmer i färgordning eller sina foton i prydligt sorterade mappar med namn på. Det är heller inte alla som är så perfekta som mig.

Torsdag

På något sätt har det varit en bra dag. Brukar inte tycka det om skoldagar, men idag har det varit det. Behövde nog min dag hemma igår. Och solen gör ju sitt. Och de härliga klasskompisarna såklart. Halvklass idag btw, samsamarna var iväg på äventyr i storstaden.

Apropå mitt busstreck att ha mjukiströja idag till jeans istället för mina traditionella torsdags-mjukisbyxor - det blev så. Jag blir lite orolig över min utveckling. Vad ska komma härnäst? Intatuerade dödskallar, avhopp från skolan, mc-gäng, kokainberoende - eller rent av fjortis ?! Det måste få ett stopp!

Jag får ta och tvångsmata mig med lite äpplen för att få mig på andra tankar tror jag. Det brukar lugna ner mig. Hjälper inte det får jag ta i med hårdhandskarna och tvinga ut mig på en promenad, vilket är ett garanterat sätt att få fason på mig. Hjälper inte det blir det nog institution för bråkiga ungdomar nästa.

Apropå ungdomar, nu är det bara 15 dagar kvar! :D Sedan räknas jag som vuxen, iaf när man ska köpa hockeybiljetter. Några andra grejer också kanske. Och krogen då, det ska bli skoj. Hoppas på feriate framåt maj?

Nu ska jag skriva uppsats om synen på kvinno- respektive mansrollen i Sverige genom 1900-talet och sedan skriva insändare från två olika feministiska teorier. Jag har att göra med andra ord. Fetingsvårt.

Skogen bortom bergen, min favoritpromenadsväng :) Bilden från igår

Tjoflöjt!


Solen lyser himlen är blå

Var hemma idag. Solen var framme. Hur mysigt som helst på Nemo-promenaden. Jag levde verkligen i nuet, njöt till fullo av stunden i solen. Lyssnade på musik tills batterierna tog slut, men det gjorde inget, allt var underbart ändå.

Väl hemma satt jag i solen och pluggade med nemo liggandes vid min sida. Sprang runt i strumplästen och lekte gjorde vi också. Eller nemo sprang väl på sina tassar antar jag.

Att springa runt i strumplästen, som mamma alltid klagade på att jag gjorde som liten, är för mig ett vårtecken. Att det sedan ligger snö överallt är liksom shit the same. Våren är här, det kändes klart och tydligt i det härliga solskenet. Lite tjatig är jag kanske, men gillar våren, kanske märks?

Idag är det våffeldag. Visste ni förresten att det är våffeldag för att det från början hette vårfrudagen, men blev till våffeldagen. Den ni. Våffeldag innebär hannas födelsedag, så var där o käkade våfflor på eftermiddagen, lite av en tradition. Tre och en fjärdedel blev det för egen del. Med socker på såklart. Yummie.

Sedan spelade vi texas holdem, och vi behöver ju inte nämna den självklara vinnaren. Men jag vill nämna det ändå - JAG VANN! :D

Imorgon är det torsdag, vilket i vanliga fall betyder mjukisbyxor för min del. Men, imorrn tänkte jag vara lite craaazy och istället ta jeans med en mjukiströja!! Herregud, vilka busiga idéer jag har för mig! :O

Nattinatti


Från sandlådetiden?

Vi kör en bild på det va?


Skillnad på folk och folk

Såg på Så ska det låta nån dag. Ja, jag vet, men jag tycker faktiskt det kan vara lite roligt sådär en trött kväll. I fredags var det btw. Då var det en liten snubbe där som kallades Kingen.

Han berättade att han hade varit liten redan som liten. Eftersom han var minst fick han bestämma ute i sandlådan och så, och blev då kallad kingen.

Vi är lite lika, han och jag. Jag var också minst bland mina kompisar. Fast jag fick inte bestämma för det, och jag blev inte kallad kingen. Jag blev kallad Emmplutt, eller Plutten, Pluttan, Plutt eller Pluttis. Jorå.

Övriga kommentarer överflödiga va?

VM i bastubad

Haha, man kan tävla i bastubad, visste ni det? Hade jag inte en aning om faktiskt. Finns VM o grejer. Haha, tänk vad mycket tossigheter det finns här i världen. Vad kommer näst?

VM i tv-tittande? Vem orkar sitta längst i tv-soffan utan att sova, äta eller gå på toa?
VM i tandborstning? Vem borstar tänderna snabbast och får det bästa resultatet?
VM i badande? Vem orkar bada badkar längst?

.. jaa det finns mkt att hitta på. Tandborstning skulle nog vara min grej, tycker det är ganska gott att borsta tänderna, haha. Fast å andra sidan, att vara snabb är ju inte min starkaste sida, snigelslem som jag är (snigel=seg, slem=slemmis=emmis=emma, uppfunnet av påhittiga moorie). Nej, det kanske inte blir något VM för mig då, attans. Men VM i bastubad, haha, det var skojigt :P

"Ja"

Mamma pratade i telefon nyss. Samtalet tog ett par minuter. Hon sa ordet "ja" minst 65 gånger! Haha

Hallå Facebook-människor!

Varför blir ni vän med folk som ni inte ens hälsar på? Är det prestige med många vänner eller vad är grejen? Vänner trodde jag annars man blev med de man kände? Eller ville lära känna iaf, inte bara för att få så många vänner som möjligt. Men vad vet lilla jag?

Problem?

Skratta åt dem, håna dem, förlöjliga dem! Ta sedan tag i det du kan göra något åt. Det blir så mycket lättare då , och roligare :)

Glömsk?

Jag springer ner för trappen för att hämta något. Kommer ner, har glömt varför jag gick ner. Går runt en stund, men kilar sedan upp igen. Sätter mig åter vid datorn. Då slår det mig vad det var. Springer ner igen och hämtar det, men kommer på att jag är lite sugen på en banan, så jag lägger grejen på köksbordet och äter en banan.

Går upp igen. Sätter mig vid datorn. Märker att jag glömt grejen jag skulle hämta, men minns inte var jag lagt den. Springer ner, hittar den efter en stund på köksbordet. Springer upp för trappen en tredje gång på ett par minuter. Det är det som kallas vardagsmotion ;)


Ni vet det är tre grejer som händer när man börjar bli gammal. Det första är att närminnet blir sämre. Det andra är att synen blir sämre. Det tredje är att närminnet blir sämre.

Tittatitta !

.. vad jag hitta! Årets första tussilago! :D


Tossigt

Har förstått att många inte gillar ordet tossigt, men jag älskar det. Haha, hör bara, det låter ju så glatt :D Det är ett riktigt tossigt ord, en variation från knasigt liksom ;) Men jag kanske är tossig som tycker så, men då är jag gärna det! Och bara för att folk stör sig ska jag använda det oftare, för det är ju för tossigt alltihop ;) Tossigt is the shiiet helt enkelt. Jaadu, tossigt värre!

Telefongester

Det ser lite tossigt ut när folk som pratar i telefon samtidigt sitter och viftar med armarna för att visa saker. Jag tror inte att personen i andra änden kan se dessa gester i vilket fall faktiskt.

Blommor

När kameran kommer fram är det oftast mörkt ute, finns inte mycket att ta kort på då, så denna gång blev det lite blommor, haha. Inte så kul kanske men fina färger tillsammans :P



Blev visst ett ganska långt inlägg

Tänk vad handikappad man kan bli av att ha ont i vänster tumnagel, det trodde jag inte. Skala banan, knyta skor, klä på sig.. mkt knepigt. Dumma skåpdörr som slog igen sig på min tumme innan jag hann ta bort den!

Söndagskvällen var dramatisk. Hela familjen satt i tv-soffan, även nemo. Mellan klockan 19 och 21 var hjärtat i halsgropen konstant. Intensivt från början till slut. Glädjetjut blandat med iskna slag mot soffkanten. Dessvärre var det det sistnämnda som blev det sista jag gjorde. Barca hade förlorat med 4-3 mot Atletico. Nu är det bara fyra poäng ner till real. Men det kommer gå. Jag håller tummarna, hoppas och tror på barca :)

Haha, man måste förstå lite ironi ibland :)

Oh, igår råkade jag äta något gott. Det var inte planerat, men det blev gott. Haha, hade rostat några mackor, inte såna vi har hemma utan några andra som eva hade, för det var där jag var. La på ost, och sedan la jag på mackorna på varandra som jag brukar , för de håller värmen bättre då. Sen hade jag plötsligt en macka med ost på både över- och undersida, haha! Tossigt det kan bli, men det var gott! ;)

Slutspel mot Skellefte nurå. Spännande, jag tror det kan gå. Tror, är dock inte lika säker som jag var förra året. Men håller tummarna för det också när jag ändå håller på.



- Mamma, är det säkert att vattnet är riktigt hygieniskt?
- Ja Tantor, det är rent.
- Men hur är det med basiluskerna då?
- Tantor raring, stör inte när mamma pratar.
- EN PIRAYA!!!

Haha, Tarzan, grymt bra film ! :D


RSS 2.0