Vad vi gör på jobbet

 
Inte alls trötta och bakfulla elever.
 
 
 
 
Fredagsprovsmakning av veckans drinkar. Jag och mina kära kollegor in action.
 
 
Vi har haft en nisse här två onsdagseftermiddagar som föreläst om amerikansk whiskey och tequila.
 
 
Flair-lektion i Central Park. Skolan ligger runt hörnet, så vi har kört alla lektioner här.
 
 
3,5 veckor på EBS Sydney har rusat förbi och imorrn väntar slutproven. Sedan, på torsdag, ska vi ha avslutningsmiddag med all-you-can-eat-meat-feast! Om jag längtar?
 
 
 
 

SURFDAGS! Wooohoooo

ÄNTLIGEN!! Anledningen till att jag kom till Aussie var ju för att jag vill lära mig att surfa. Och igår var det dags! Jag, Patrik och eleverna åkte med en surfskola tillsammans med några random i en stor surfbuss. Ledarna var två coola gamla surfare på 50+. 
 
Först vare lek i vattnet som gällde. Jag älskar ju som bekant att bada! :D Sen skulle vi testa att hoppa upp på brädan på land. Jag har ju gjort det förr och det var ingen konst för ett proffs som mig. Eller?
 
 
Vågorna var nästan löjligt små men efter ett tag kom det några set med roligare vågor. Jag fick börja med en gammal uppfläkt bräda som skavde sönder mina lår. Ser ut som brännmärken, inte så trevligt. Men senare bytte jag och då blev det genast bättre! 
 
Det tog ett ett tiotal försök innan jag kom ihåg hur man skulle göra. Sen tog det ytterligare några gånger innan jag kunde hitta balansen när jag väl stod upp, men jag och några av eleverna stannade i vattnet i över tre timmar och hade så himla KUL! Till slut skrek magen att jag måste äta lunch, och det var först då jag insåg att solen stod lågt på himlen.
 
 
VILKEN FANTASTISK DAG! Dessutom har vi ju haft en hel del regn här i Sydney, så att det var strålande sol hela dagen.. Det kunde inte ha blivit bättre helt enkelt! :D
 
Efteråt blev det lite lek och andra trevligheter innan vi begav oss hemåt, trötta och belåtna. Jag sov som en gnu så fort jag lagt mig hemma i soffan.
 
 

Beautiful Bondi Beach

Så internet i vår lägenhet vill inte vara med längre. Men jag tar med datorn till skolan. Har jobbat klart andra veckan av fyra, får se om jag ska jobba i maj också. Början av veckan var regnig och förkyld, men nu mås det bättre och solen skiner. Livet är på tpp! I söndags hade jag med Nikon-kompisen till Bndi och knäppte nåra bilder. Har väl nte lagt ner min skäl i det hela, men utsikten där är heeelt fantastisk! Och imorgon ska jag äntligen få surfa igen, med hela EBS-gänget. Är så gaaalet taggad!! :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bondi Beach

Button bar igår kväll var cool. En liten undangömd bar, mörk och murrig med coola trädetaljer. Tyvärr för mörk för min stackars iPhone-kamera. 

Jag, Pia, Jocke och eleverna vandrade dit i regnet. Drack ett par fantastiskt goda drinkar med hendricks gin, st germain fläderlikör, citron, gurka mm. Precis min typ av drink! Eleverna skuttade vidare men jag gick hem. Skönt med gångavstånd!

Apropå det promenerade jag till Bondi Beach idag. Det är en knapp mil hemifrån lägenheten. Riktigt mysigt. Tack o lov att mitt fina rosa paraply fick följa med, det kom en hel del skurar. Men vad gör väl det så länge det är varmt?


Jag älskar Bondi! Om jag bosätter mig i Sydney vill jag definitivt bo och jobba där!!


Så fort jag kom in i området kom solen fram och fåglarna kvittrade. Om man tror på tecken är det väl universum som vill säga mig nåt kanske. ;)


Vågorna var magiska! Några modiga surfare skymtade där ute också. Jag vill också!!


Det är något med havet och vågorna. Mäktigt och lugnande. Jag blir nästan löjligt poetisk och kärleksfull, som en flummig hippie som bara vill sprida kärlek och fred omkring mig. 



Jag stannade ett tag och tittade på surfarna. Så himla härligt det såg ut!


Sedan blev det kolsvart och himlen öppnade sig igen.


Hade ju tänkt hitta på nåt äventyrligt idag för att fira födelsedagen men fallskärm och liknande är ju roligare i solsken. Så jag sparar på det. Blir middag och glass här hemma med Louise, min rumskompis.



Hipp hipp hurra för mig!

Hejhej hemskt mycket hej!
Vi har haft lite regn och gråmulna dagar här i Sydney, även om det tack o lov fortfarande är shorts-väder. Därför har jag inte tagit mycket bilder. 

Onsdagskvällen var vi allihop från EBS, inkl. elever, på imax-bio. Superstor 3D-skärm, tydligen världens största. Såg captain america, mkt bättre än den första! Rekommenderas!

Firade födelsedag igår! Tjoohoo! Jag älskar att fylla år :D eleverna sjöng happy birthday för mig på morgonen och jag fick ett paket timtam, sjukligt goda australiensiska kakor med chokladöverdrag. Bra början med andra ord!

Jockes polare Brian fyllde också år, så vi tre plus min kollega Pia lunchade gott. Blev spicy kyckling, ris, bönor o jalapeno dagen till ära. För den som ville veta. Gott!

Sen, oooh herre min g. Efterrätten var mer än ett dagsbehov energi. Chokladglass, brownies, karamelliserade pekannötter, chokladsås och chokladkulor. Nån sorts fudge sundae tjofräs. Jag dog lite så gött. 

Så kommer då Pia och har köpt en chokladkaka med chokladsås, glass och jordgubbar. Det är morgonen efter och jag mår fortfarande lite illa. Men lätt värt det! 




Bland det mäktigaste jag ätit! Och då har jag ätit mycket. 700grams-burgaren på kos är väl i samma kategori. 

Annars spenderades födelsedagen på jobbet fram till halv sju-tiden, men vi satt mest och tjötade så det var suveränt. Hade rummet för mig själv, blev att se på frozen och äta timtam. Louise, rumskompisen, hade lämnat en present till mig också. Himla snällt!


Firandet fortsätter i dagarna tre. Ikväll ska vi till Button Bar, där de tydligen gör suveräna cocktails. På lördag vill jag hitta på något sköj! Återkommer om det. 

Slänger in ett par random bilder:


Flair i parken. 


Morgonpromenixen mot jobbet. 


Sydney. 

Promenaden hem igår kväll. 


Sydney Opera House

I lördags gav jag mig faktiskt ut på en liten joggingtur mitt i Sydney och stannade i Victoria Park för lite armhävningar, burpees och airsquats. Slut på semestern, dags att börja jobba! Blir gympremiär i eftermiddag, SOM jag längtat!

Sen mötte jag upp en trevlig Linköpingsbo på vägen mot opera bar vid operahuset. Jag har ju på ett av skolans rum tills eleverna kom i söndags. Ligger precis vid centralstation, ca 40 min promenix till operahuset. Gick genom Hyde Park. 






Superskönt ställe, om än lite dyrt. Mycket folk och vi hängde hela eftermiddagen/kvällen. Sen jämkade jag några nyfunna aussie-vänner till en nattklubb en sväng. Sjukt kul!

I söndags flyttade jag in i en lägenhet i redfern, 1 km från skolan. Delar rum med en gullig svensk tjej och i andra sovrummet bor två sköna killar från Sverige o England.

 Igår började jobbet och eleverna verkar störtsköna! Kommer bli kanon de här! Nu måste ja springa iväg till jobbet. 


Att bryta sig in hos sig själv

Stäng dörren, sa de. Sagt och gjort. Men den enda nyckeln låg på jockes rum, innanför den stängda och uppenbarligen låsta dörren. Det insåg vi efter kort barhäng och inhandlande av glass och frozen yoghurt igår kväll. 

Ett annat sätt att spendera sin fredagskväll. 




Hej Sydney!

Så har jag gått och blivit Sydney-bo lite hastigt och lustigt. EBS saknade mig så mycket att de skickade över mig från Perth. En eller två månader hör på skolan. Kommer bli great! 

Haha resan hit var en upplevelse. Shuttle-bussen skulle hämta mig 20.55. En kvart senare dyker han upp och frågar om jag ska till flygplatsen. Sedan säger han att han måste tanka, men vi kommer hinna i tid. 

Jag måste vara på plats senast 21.55 för incheckning. En skumpig resa mot den ena bensinmacken efter den andra. Första hade inte diesel. Nästa hade stans längsta kö. 

Klockan 21.45 hittar han äntligen lite diesel. Då har han nästan kört ihjäl oss på köpet ut från en avfart. Och så fick jag min växel. Han behövde nämligen min betalning för att betala tankningen. 

Inte en chans att vi hinner i tid! 50 minuter före avgång är jag framme, till och med jag var ganska stressad eftersom incheckningen skulle stänga en timme innan. Men allt gick kanon! Halleluja! 

Hade lite övervikt även denna gång, så blev att bylsa på mig både tights, mjukisbyxor, två tjocka tröjor, jacka och halsduk. Dessutom har min sportbag gått sönder så jag inte kan bära den över axeln. Men annars är livet finemang!

Rottnest Island

Jag och Ida hoppade på färjan till Rottnest Island i tisdags morse. En halvtimme utanför Fremantle finns en liten paradisö utan biltrafik (förutom vissa turistbussar man kan åka runt i). Vi var lite osäkra för vädret var inte det bästa. Vad gör vi om det börjar regna liksom?
 
No worries! Precis när vi hoppat i land och börjat vår hike runt ön försvann molnen spårlöst och vi skuttade runt i strålande solsken hela dagen! 

De är ju inte så bra på det där med skyltning i Australien har jag märkt, men vi löste vår promenad galant med hjälp av kartan och magkänslan. Några pilar lyckades vi i alla fall hitta. Sen om de var menade för just vår rutt var ju en annan femma.
 

Vandringen började längs stranden. Ibland var stranden under vattnet. Då fick vi klättra på klippor. Det var kul. 


Så traskade vi inåt öns mittpunkt. 



 Där satt de och väntade på anfall under andra världskriget. 



En uttorkad sjö där saltet såg ut som snö



En quokka. Vet inte om de bara finns på rottnest, men de är iaf därifrån ön fått sitt namn. Som en känguru i pint-storlek, beskrivs dem. 


Pelikaner får mig alltid att tänka på hitta Nemo. 


En ultrabra dag!




RSS 2.0