Så jävla stört sinnessjukt

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5977193.ab#

Linsod visade denna artikel. Handlar om hunden majlo. En vanlig familjehund från Sverige. Familjen flyttade till Norge. I ett år (?) bodde de där. Sedan kom polisen och knackade på. Majlo skulle omhändertas. Skälet var att hans ras inte är tillåten i Norge. Han är nämligen en amstaff, en sk kamphundras.

Jag vet inte hur det har gått, det senaste jag vet är att polisen har honom och skulle avliva honom. En massa protester har såklart uppkommit.

När jag läste artikeln fylldes mina ögon med tårar. Jag gråter inte ofta, men när djur far illa, det klarar jag inte. Att döda någon pga dess ras. Jomen var det inte det nazisterna gjorde i Tyskland i andra världskriget?

Jag tänker på min egen lilla Nemo. Skulle någon ta honom ifrån mig och avliva honom, utan att han ens gjort något fel, då vet jag inte vad jag skulle ta mig till. Det är så sjukt. Så jävla sjukt. Jag finner inga ord!

Redd Amstaffen Majlo

Keep smiling

Gick genom stan, lite småkramp i handen för jag höll i en påse hämtmat, regnet duggade i ansiktet, musik i öronen. Såg löven falla ner. Om man tycker det är supermysigt, är man lite knäpp då? Sån himla underbar känsla va det. Mitt humör är PÅ TOPP! :D

Har varit i mitt andra hem ons-tors. Syrrans lägenhet då. Moushi. Ikväll har jag även besökt mitt tredje hem, linsods och hannas 84an. Där slank det ner lite te (som alltid) och några pepparkakor såhär i slutet av oktober. Julkänslan kommer mer och mer. Snart dags att börja med lussekatterna? Förra året kom de första till på höstlovet hos familjen larson. Det gillar vi.


Estocolmo

Helgen spenderades i estocolmo med min kära familj. Vi hälsade på farbror berra och kusinerna. Alltid lika trevligt!



Blev bl.a. en höstpromenad på djurgården , mys! Många fina hus där må jag säga. Lite shopping och tittande på wallander-filmer blev det också.



I somras hälsade de på oss. Där sitter några av kusinerna och farbror, samt mange, syster eva o pappa till höger ;)

Shut up and listen!

Både igår och idag har jag på nåt sätt hamnat i diskussioner om feminism. Jag är helt klart feminist. Jag vill att kvinnor ska ha samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter som män. Jag vill att vi ska sluta kategorisera och generalisera utan istället se till individen. Jag vill att småflickor och småpojkar ska behandlas lika och erbjudas samma möjligheter.

Det här ämnet skulle jag kunna skriva en bok om. Men ni kan vara lugna, jag ska inte gå in djupare på det. I alla fall inte idag.

Det jag vill säga idag är att jag är trött på att diskutera med folk som inte lyssnar, som vägrar att ens försöka ta till sig andras åsikter, bara för att de är så övertygade om att de själva har rätt. Det enda som gäller är ens egna trångsynta åsikter. Det kan faktiskt vara bra att vidga sina vyer, om inte annat så för att få bättre motargument till nästa diskussion. Hur svårt kan det vara att lyssna på vad andra säger?

Min egna lilla värld

Ni vet JD i Scrubs? Han brukar ju ofta stå och titta på sina rätt tossiga tankar. Jag är lite likadan. Visst, mina tankar är kanske inte lika extrema och underhållande, iaf inte för såna med lite sämre humor än min, men jag sjunker allt som oftast in i min egna lilla galna tankevärld.

Ser jag något, t.ex. en person som går i biblioteket, kan jag liksom se hur personen går in i böckerna, får hela hyllan över sig, blir mosad och sedan bortsopad av en tecknad mini-tomte i blå-gröna kläder som visslar på en glad melodi.

Vissa dagar blir det mer tankar än andra. Idag har jag varit helt i min egna lilla värld. Synd att man inte kan visa sina tankar, det blir liksom inte samma grej när man berättar om dem. Då framstår jag mest som ett litet psykfall. Så jag brukar låta bli. Bara för sakens skull liksom.


Pics från lördagen

Tacos och fotboll hos Myggan med trevliga bruds från fotbollslaget :)


Milla hade ju vissa problem att hålla upp ögonen


Så hon fick lite hjälp på vägen


Sen blev Hanna riktigt fräsch!


Då spårade Myggan ut helt


Så Milla blev ledsen och gömde sig med mobilen


Men jag hade så trevligt så!

Äckliga slemmiga läskiga

Nu är de tillbaka igen! De läskiga, slemmiga klumparna, som kallas paddor, som skoningslöst hoppar emot en (splash splash) utan en tillstymmelse till att ge vika. Är det nåt som är värre än sniglar, så är det paddor.



Riktigt läskig!

RSS 2.0