Lilla Landet Lagom

Oj vilken härlig dag! Sitter och njuter i solen! Fast just nu blev det en minipaus då, skulle hjälpa pappa med en lottorad så han kan vinna 120 miljoner till mig.

Igår hade vi lagfest hos ida. Hur kul som helst, diggar de där tjejerna starkt! Efteråt gick vi lite äldre ^^ ut på Platå, skojskoj! Helnykter kväll för mig, riktigt skönt att må bra idag och kvällen blev väldigt billig: 120 spänn, då är taxin hem inräknad! :) Det gillar vi!

Blev lite tossiga diskussioner som jag inte tänkte skriva om här, men en grej vi snacka om är lite intressant. Svenska kulturen. Lilla landet lagom. Jante-lagen: du ska inte tro att du är nån! Vi svenskar är ju ganska osociala. Vi skulle aldrig nånsin sätta oss bredvid en okänd person på bussen och börja snacka. Vi ska inte vara för mkt, vi ska inte sticka ut, vi ska vara sådär lite lagom hela tiden, utan att märkas, go with the flow liksom.

Det suger. Vi vill gärna, men vi är för stela, för rädda, för tråkiga, nånting. Svenska samhällets normer, hur ska de ändras? Knepigt, för även om vi inte gillar det skulle vi ju ändå tycka att en person som satte sig bredvid oss på bussen och började prata skulle vara konstig och antagligen skulle vi känna oss väldigt obekväma i den situationen.

Det här ska för övrigt vårt PA handla om i höst. Vi ska göra såna här saker, som att sätta sig bredvid nån annan på bussen och börja snacka med den, för att se hur folk sedan reagerar. Det ska bli så sjukt kul, och spännande att se resultatet.

Avslutar med en liten uppmaning (som jag antagligen inte ens själv kommer följa): Skippa stelheten! Det blir så mkt roligare, och att träffa nya människor är ju sjukt kul och man får höra så mkt roliga historier och får nya perspektiv på saker och ting, tokskoj!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0