Handfängsel på talibaner stoppar terrorism

Sätt handfängsel på alla talibaner! Det stoppar terrorismen. Det måste det ju göra. För vi hör ju i media om alla talibaner som ligger bakom terroristattacker. Om alla dessa skulle tvingas bära handfängsel skulle säkert problemet försvinna, tror ni inte? Lägg därtill ett förbud mot att talibaner får skaffa barn så kan terrorismen utrotas för gott.

Ja, visst låter det helt sjukt? Lika sjukt som att alla så kallade kamphundar i Danmark måste bära munkorg. Där är det sedan 1 juli förbjudet att avla, köpa eller sälja 14 (enl. sydsvenskan) olika hundraser. Gör du det kommer den hunden avlivas.

Anledningen är att många "kamphundar" attackerat både människor och andra hundar. För det första är en kamphund en hund oavsett ras som tränats eller tränas med syfte att den ska bli framgångsrik i slagsmål med andra hundar (sv. hundansvarsutredningen). Aggressivitet gentemot människor är, tvärtom vad många tror, inte alls något en kamphund bör ha. Kamphundraser, inte kamphundar, är sådana som pitbulls, amstaffs och ovtjarka.

Problemet med den nya danska lagen är att de hundägare som kommer lyda lagen är sådana som inte har problemhundar från första början. De oansvariga hundägarna vars hundar faktiskt kan tänkas bli aggressiva kommer antagligen inte bry sig om den nya lagen i vilket fall. Alltså är det oskyldiga hundar och hundägare som drabbas.

Det verkliga problemet handlar inte om hundraser, det handlar om hundägare. Oansvariga, okunniga personer som skaffar sig en cool hundras som statussymbol. Människor som inte vet mer om hundar och hunduppfostran än Hitler visste om humanitet.

Men de danska politikerna införde en lag så de kunde säga: Nu har vi gjort något åt problemet. Att deras lösning drabbar oskyldiga och inte kommer åt det verkliga problemet, det är de antingen för ignoranta eller för okunniga att bry sig om.

Att skylla hundattacker på människor och andra hundar på ett fåtal raser, är som att skylla terrorismen på talibanerna, skylla våldtäkter i Sverige på invandrarna eller skylla tyskarnas enorma inflation under 30-talet på judarna, som en viss herre i mustasch gjorde. Att hitta en grupp som syndabock är ett förenklat sätt att sopa problemen under mattan. Men det löser inget.


Kommentarer
Postat av: linnea

samma tankar igen :O va ärehär?!



fast ovtjarkan skulle jag nog säga är en VAKThund ;)

2010-09-13 @ 21:02:04
URL: http://willspirit.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0